Afrika je postala eno veliko koncentracijsko taborišče

21. Apr 2015 13:23

prebeznikiV zadnjem obdobju se je v Sredozemlju zgodilo več tragedij v kateri je umrlo na stotine prebežnikov. Pred dnevi je najprej odjeknila tragična novica o tem, kako je del muslimanskih prebežnikov v morje vrgel 12 kristjanov iz Gane. Že nekaj dni zatem je odjeknila novica o največji tragediji s prebežniki v Sredozemlju. Pred obalo Libije se je namreč potopila ladja s približno 800 prebežniki. Večina je umrla. Dan po najhujši tragediji pa se je zgodila nova. Potonila je ladja s 300 prebežniki. Po dosedaj zbranih podatkih je umrlo nekaj deset ljudi, številka pa še ni dokončna.

Seveda so to le odmevnejše tragedije v zadnjih dneh in še zdaleč ne edine. Mnogi se ob tem upravičeno sprašujejo kaj se dogaja.

“Tako daleč je prišlo, da je črna celina, razen za bogataške belce, postalo eno veliko koncentracijsko taborišče brez možnosti preživetja, ljudje dajo vse, kar imajo in se dobesedno goli in bosi podajo na pot brez vrnitve. Z ladjo čez sredozemlje. Nadaljevanje pa.

Če preživiš, pristaneš v drugem taborišču, azilantskem domu, kjer se uspe rešiti v človeka vredno življenje samo peščici.Negotova usoda. Neznani svet.Kjer boš večno samo nezaželjeni tujec, ki se te ognejo v velikem loku…” piše avtor bloga Prebliskovanja, ki v kraju kjer dela vsak dan srečuje prebežnike s katerimi, kot piše, ne upa navezati niti stika. Zakaj, opisuje v nadaljevanju zapisa.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]