Akviziterji – takšni in drugačni

28. Dec 2009 16:09

Sicer nimam te navade, da bi hodila po razno raznih predstavitvah kozmetike, posode, čistil, dodatkov k prehrani in podobnih zadevščin, k prijateljicam, ampak občasno (beri 1× letno) naredim kateri uslugo. No, še to je ponavadi moja taščica.

 In tako sem bila pred časom na predstavitvi najboljših dodatkov k prehrani. Reklame ne bomo delali smo rekli, zato naj ostanejo neimenovani. Plastične posodice z ličnimi nalepkami, kjer z zelo živimi in lepimi barvami slikajo sadeže in zelenjavo, črke imen teh izdelkov so zelo umetelne, tako da že sama embalaža ne more biti ravno poceni. V teh lepih plastičnih posodicah pa sami praški, ki ne vsebujemo nobenih konzervansov, ki so neverjetno zdravi in ne škodijo nikomur. Cena je seveda temu primerna, ampak kvaliteta vendar stane kajne? Čeprav še vedno prisegam na pravi pristni strok česna iz domačega vrta in ne na neki nadomestek belega prahu, ki po videzu še najbolj spominja na moko in ne na česen. To je seveda samo moje subjektivno mnenje, nekateri takšne zadeve občudujejo.

 In potem so tukaj zraven svojih neverjetno kakovostnih in zdravih izdelkov, njihovi predstavniki. Že res, da morajo vedno znova govoriti iste stvari, predstavljati iste izdelke, pa vendar skupina ljudi je različna, zato se je potrebno potruditi za vsakega enako kakovostno, predvsem pa je potrebno biti prepričljiv. A ni tako? In naša punčka je o teh dodatkih razlagala tako površinsko, tako nezainteresirano, da ne omenjam tega, da o nekaterih stvareh sploh ni imela pojma in je to opravičila s stavkom: “Jaz si takšne stvari pač težko vse zapomnim”, me ni ravno prepričala o tem, da bi kupila vse tiste praške v lepi embalaži, ki bi mi zadoščali za cel mesec, ali še več in bi v moji denarnici pustili pravi vrtinec pogoltnjenega denarja.

 Na drugi strani, v eni drugi zgodbi, pa se mi je preprosto postavilo vprašanje – kdo ima danes še toliko jajc, da upa stopit pred rajo, ki komaj preživi iz meseca v mesec, ki ves dodatni zaslužek vlaga v gradnjo svojega lastnega gnezdeca, in jih skuša prepričati, da kupijo tri vrhunske lonce za 1200 evrov?!

Ada Zupančič

Oznake:
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]