Ljudmila Novak in “kislo jabolko” Matej Tonin

17. Nov 2014 08:08

tonin_novak_wikiStranka, ki je trenutno edina v vzponu na slovenski desnici – NSi, bo imela 29. novembra volilni kongres. Mnogi so pričakovali, da se bo na čelo stranke povzpel Matej Tonin, perspektivni politik mladega vala, ki ta čas izvaja preobrazbo Nsi v sodobno konservativno stranko po vzoru nemške CDU.

A ker se Toninovega potenciala in njegovega realnega dometa, da v bližnji prihodnosti postane vodilni politik na desnici, zavedajo v konkurenčni dominantni stranki, je deležen številnih napadov in pogromov medijev pod vplivom SDS.

Zaradi tega so se v trenutni vodsveni liniji NSi odločili, da na čelu Nsi ostane Ljudmila Novak ter tako obvaruje strankinega aduta za prihodnost pred napadalnimi konkurenti zunaj in znotraj stranke. To potezo je Novakova ponazorila s primero o Toninu kot kislem jabolku, ki še mora dozoreti.

A kot opozarja  Dr. Boris Vezjak, kislo jabolko sicer asociira in metaforično predstavlja nekaj, česar ne želimo sprejeti, kar moramo sprejeti na silo, proti svoji volji. Takšna asociacija potem popolnoma prevlada nad dihotomijo meden-nemeden, ki se je Novakovi zdela tako zelo ljubka.

Po blogerjevem mnenju jebil to eden izmed bolj nesrečnih primerov izjave v zadnjem času.

Oznake: , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]