Andreja Katič: Prekarnost vodi v radikalizacijo odnosov

7. Dec 2018 15:25

Andreja Katič je ministrica za pravosodje. Delovala je kot vodja Velenjske mestne uprave, na politično pot pa se je spustila leta 2014 kot poslanka in kot ministrica za obrambo.

Z njo je spregovoril Črt Poglajen, ki je želel izpostaviti, kako na prekarnost gledajo predstavniki koalicijskih strank. Koalicija je namreč v osnovni pogodbi prekarnost definirala in opredelila ukrepe za njeno ukinjanje. Andreja Katič je v intervjuju med drugim spregovorila tudi o svojem pogledu na prekarno delo:

Glede na razvojne trende, moram reči, da pravzaprav ne razumem zaposlovalcev, ki se zatekajo k prekarnim vrstam zaposlovanja. Ker s tem delajo na zmanjševanju stroškov, namesto, da bi delali na dvigu njegove kvalitete. Kar jih oddaljuje od cilja. Le preko trajnostnega pristopa je po mojem mogoče uspeti na dolgi rok. In povečati premoženje podjetja in družbe. Vsak zaposlovalec, ki bi rad dolgo obstal na trgu, bi moral vlagati v znanje in kakovost delovnih pogojev, v katerih delajo njegovi zaposleni. Se pravi v tisto, kar je že v osnovi nezdružljivo s prekarnostjo.

 

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]