Anti-migracijski protesti v Belgiji postali nasilni (foto, video)

18. Dec 2018 07:45

Nekatera evropska mesta so se zadnje tedne preplavili protesti. V Franciji protestirajo proti Macronovim reformam, na Madžarskem proti reformi zakona o delavskih pravicah, v Angliji protestniki nasprotujejo Brexitu, v Belgiji pa so se zbrali nasprotniki t.i. Marakeškega dogovora o migracijah.

Ulice Bruslja je v nedeljo zajelo nasilje, potem, ko je na tisoče flamskih desno usmerjenih organizacij in strank pozvalo k shodu proti migracijskemu dogovoru Združenih Narodov, ki je bil podpisan prejšnji teden v Marakešu, poroča BBC.

Približno 5500 anti-imigracijskih protestnikov se je zoperstavilo sporazumu s silo – poleg tega so vzklikali različne slogane, kot so “naši ljudje najprej”, “nobenega jihada v naši državi” ter “bruseljske podgane”. Nasproti jim je stalo okoli 1000 proti-protestnikov in levo usmerjenih skupin, ki so demonstrirali proti shodu. Policija je uporabila solzivec in vodne topove, saj je med skupinama izbruhnilo nasilje, kjer so po zraku letele ograje in kamni…nadaljevanje (z več foto in video) na blogu Ambasador

Oznake: , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]