Avstrijska poostritev zakonodaje kot odgovor na kavbojske prakse Slovenije in okoliških držav

10. Feb 2017 19:13

Z novim letom je v Avstriji začela veljati poostrena zakonodaja za tuja podjetja, ki opravljajo delo pri njih oz. skozi to državo opravljajo transport. Na to temo so razpravljali tudi slovenski parlamentarci, ki so ugotavljali, da naša severna soseda ruši skupni evropski trg, temelječ na temeljnih postulatih EU, kot so prost pretok blaga, storitev, kapitala in ljudi.

Plagiator je eden od redkih, ki pozdravlja avstrijsko potezo. Gre namreč za preprečevanje plačnega in socialnega dumpinga, ali po domače povedano, skrajno nelojalne konkurence in to ne le v veliko škodo avstrijskega gospodarstva, temveč predvsem v škodo tudi nečloveško izkoriščanim delavcev, ki jih v Avstrijo na delo pošiljajo delodajalci iz Slovenije in drugih sosednjih držav.

V svojem razmišljanju med drugim, piše, da če je že kdo doslej bil upravičen, da koga toži pred evropskim sodiščem, potem je to Avstrija, ki bi proti Sloveniji morala ali bi vsaj lahko vložila tožbo zaradi hudega kršenja lastne slovenske delovno pravne zakonodaje in neukrepanja v primerih odkritih suženjskih razmerij ter drugih hudih  kršenjih delovnih ter socialnih pravic lastnih zaposlenih državljanov.

Oznake:,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]