Begunec pred vrati, Slovence pa prevzela sveta sebičnost

8. Jun 2015 20:12

afriski_begunciV zadnjem obdobju lahko dnevno poslušamo o tragedijah, ki se dogajajo z begunci. Ob prebiranju novic o tem se marsikomu malodane utrne solza, smo polni sočutja, žalosti,… seveda samo do takrat, ko nam begunec dejansko potrka na slovenska vrata.

Vsi bi pomagali beguncem, ko vidijo posnetke tragedij na morju, ko slišijo številke tistih, ki nikoli ne dosežejo kopnega, ali jih rešijo s potapljajočih se ladij. Toda besede so poceni, pravi obraz se pokaže, ko je treba nekaj narediti, nekaj prispevati. Solidarnosti je tedaj hitro konec in vsak se zapre v svoj svet in noče videti težav soseda…

A kakorkoli, nekaj sto ali tisoč beguncev v Sloveniji, v Avstriji, na Češkem, je že razlog, da se taista javnost, ki je prej jokala ob še eni potopitvi ladje s stotinami ljudmi na krovu, postavi proti takšni rešitvi. Zakaj bi plačevali za tuje ljudi, ko pa še za svoje nimamo dovolj, se glasi. Ah, sveta sebičnost.” uvodoma zapiše Sašo Ornik Jin.

Bloger meni, da bi se ob tem morali zavedati, da je možnost, da bodo Slovenci v nekaj letih doživeli usodo Sircev, dokaj velika.

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]