Bi moral biti Janez Janša spet predsednik vlade?

27. Feb 2015 07:38

shod_majniska_dekleracija_2014_2Namreč, “Zaradi poročila KPK je pred dvema letoma razpadla Janševa vladajoča koalicija, saj so ga zapustili partnerji. S tem se je moral Janša predčasno posloviti z mesta predsednika vlade.

Toda zdaj je Vrhovno sodišče pokazalo, da so bile pri poročilu KPK storjene proceduralne napake, o vsebinskih pa sicer ni razpravljalo.

Ker se je razlog v obliki poročila, zaradi katerega je Janša prenehal biti predsednik vlade, izkazal za takšnega, da vsebuje proceduralno napako in je s tem poročilo odpravljeno, je Janša (morda) spet predsednik vlade.

Tako gre vsaj sklepati, kot piše dr. Boris Vezjak, iz včerajšnjega Delovega video pogovora z Alijem Žerdinom in Janezom Markešem, ki je pokazal Delovo izvenserijsko logiko.

In medtem ko se je Janša, tako Vezjak, spretno znova zatekel v ultimativno teorijo zarote po kateri naj bi Klemenčičev pamflet bil nič manj kot del državnega udara in ko na vse pretege vpije, da so posledice poročila KPK nepopravljive in zahteva odstop ministra Gorana Klemenčiča, očitno pri Delu menijo, da bi bile nepopravljive posledice odpravljene tako, da bi bil Janez Janša pač znova predsednik vlade.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]