Bi morala tudi slovenska politika odreagirati na dogajanje v ZDA?

17. Avg 2017 07:07

Protesti skrajnih desničarjev v ZDA, ki se trenutno dogajajo, so sprožili ostre reakcije znotraj ZDA in v mednarodni skupnosti. Res je, da je bilo predvsem s strani ZDA, popolnoma drugače, ko so skrajni desničarji začeli proteste v Ukrajini in so jih označili za “zmerne upornike”, a kakorkoli, neonacizem, rasizem,… je vedno vreden obsodbe, zato je na mestu vprašanje, ali be se morala na dogajanje v ZDA odzvati tudi Slovenija.

Spet pa lahko ugotovimo, da vrh slovenske politike molči. Na spletni strani predsednika vlade in predsednika države zeva zgovorna tišina. A molk je glasen. Ne gre za ameriško notranjo zadevo. Nacizem, rasizem, antisemitizem nikoli niso samo notranja stvar ene države. Generalni sekretar OZN Antonio Guterres je jasno povedal: Rasizem, ksenofobija, antisemitizem in islamofobija zastrupljajo naše družbe, moramo se boriti proti njim. Vsakič. Povsod.

Nacizem, rasizem, ksenofobija, antisemitizem, islamofobija in druge ideologije izključevanja, ločevanja ter sovraštva do drugih narodov, skupin ali posameznikov so vedno slabe in zle… celoten komentar na blogu Roka Kralja.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]