O krivdi Banke Slovenije

16. Feb 2015 07:51

foto57Aktualno dogajanje z Banko Slovenije kaže, kako lahko en kamenček (članek) sproži plaz ogromnih razsežnost. Kljub temu, da se ni nič posebnega zgodilo, da se je o sanaciji bank in izbrisu podrejenih obveznic pisalo in govorilo že zadnji dve leti, pa zadnje dni ni organa in medija, ki ne bi obravnaval dogajanj in odločitev v naši centralni banki.

O potezah v zvezi s sanacijo bank bo razpravljal državni zbor, ustanovili bomo posebne komisije, opravili revizije, preiskave, ni časopisa in radijske ter televizijske postaje, ki ne bi pripravila poročil in prispevkov na to temo. Kar naenkrat vsi iščejo samo še napake in sporna je postala tudi zadnja plača in zaposlitev v Banki Slovenije.

Zato mogoče nekaj realnih ocen dogajanja v našem bančnem sistemu zadnjih deset let ter o tem, kaj je res problem, kaj pa je samo posledica trenutnega zanimanja in vsesplošnega problematiziranja odločitev Banke Slovenije …več (piše Bine Kordež)

(V DS anketi – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo, ali je bil po vaše izbris podrejenih obveznic ob dokapitalizaciji državnih bank upravičen)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]