Kdo so vplivni posamezniki, razlaščeni ob dokapitalizaciji Banke Celje?

16. Feb 2015 09:06

vplivMinule dni so slovenski mediji v javnost lansirali afero, v kateri naj bi Banka Slovenije v Banki Celje namenoma izbrisala vse podrejene obveznice, čeprav to sploh ni bilo potrebno.

A nekateri opozarjajo, da se lastnikom podrjenih obveznic ni zgodilo nič kaj takšnega, kar se ni tudi mnogim drugim, ob tem pa gre pri podrejenih obveznicah tudi za nekoliko bolj tvegane naložbe, ki ob tveganju prinašajo tudi višje donose.

Vse bolj se širijo govorice, da so za kampanjo proti Banki Slovenije špekulanti, ki so ob nakupu podrejenih obveznic zelo dobro vedeli v kaj se spšuščajo, posedujejo pa dovolj vpliva za intenzivno medijsko kampanjo, kateri smo ta čas priča.

Na seznam vplivnih razlaščencev naj bi po pisanju Strica Marca v parlamentarni razpravi namignila že Bratuškova in predlagala, da se obelodanijo imena. Njena pobuda je bila preslišana od vseh političnih strank.

Blogerju se zdi sumljivo, da se je za nekaj tisoč razlaščencev za primer Banke Celje angažiralo novinarje ( nekateri so tudi sami izgubili denar), angažirali ustavno sodišče, napadli so Banko Slovenije, zganil se je državni zbor, kjer so  leve in desne stranke udrihale po svinjariji.

(V DS anketi – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo o upravičenosti izbrisa podrejenih obveznic ob dokapitalizaciji državnih bank)

 

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]