Bizarno? Ne, v TRS-u temu pravijo “pretočnost”

30. Mar 2015 13:23

tomicPotem ko je bila Violeta Tomić članica TRS-a zgolj štirinajst dni, se je že zavihtela na mesto predsednice. Pred tem, natančneje do 10. marca, je namreč bila še vedno podpredsednica stranke DSD v kateri naj bi ostala za vedno, kot je zatrjevala pred volitvami.

Manevre, ki se v zadnjem obdobju dogajajo znotraj koalicijskih partnerjev Združene Levice, v TRS-u imenujejo “pretočnost”.

Dr. Boris Vezjak, ki v tokratnem zapisu analizira dogajanje in rošade znotraj ZL-ja, pa meni, da je ta “pretočnost” v bistvu skrajno bizarna. “Zakaj mora (pod)predsednik prve stranke postati predsednik druge, da bi na koncu dobili predsednika tretje,…” zapiše Vezjak.

Poleg vsega pa, glede na nasprotujoče si izjave predsednika DSD Franca Žnidaršiča, ki za prestop Tomićeve naj sploh nebi vedel, stranke TRS in Združene Levice, v kateri trdijo, da naj bi se vsi koalicijski partnerji strinjali z izvolitvijo Tomićeve, tudi stežka govorimo o “pretočnosti”.

“Kajti če pustimo nenavadno vmešavanje v avtonomijo drugih strank ob strani, velja, da je DSD nesporno eden od treh partnerjev in zato vsaj v svojem začetnem delu ni moglo držati, da je dejanje prehoda Tomićeve z ene na drugo funkcijo bilo usklajeno z njenim predsednikom Žnidaršičem.”, med drugim dodaja Vezjak in se sprašuje ali nemara temu sledi imenovanje Luke Mesca za predsednika DSD?

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]