Bo FIFA ukrepala zaradi incidenta z domobransko zastavo na tekmi Argentina : Slovenija?

9. Jun 2014 13:23

sloargSobotna prijateljska nogometna tekma med reprezentancama Argentine in Slovenije je minila v znamenju incidenta, ki se je zgodil med tekmo. Del slovenskih navijačev, šlo naj bi za argentinske Slovence, je namreč razobesil domobransko zastavo, ki je tribune “krasila” celotno tekmo.

Dejanje je sprožilo obilico ogorčenja. Rafael Zupančič Raf med drugim z ogorčenjem piše

“…kot državljan RS, majhne državice v EU, se obračam ogorčen na vas, ker se je na prijateljski tekmi v La Plati, včeraj med Argentino in Slovenijo zgodilo nekaj šokantnega, nedopustnega in nesprejemljivega za nogometno tekmo pod okriljem FIFA in seveda proti vsem pravilom in načelom, za katere se zavzema FIFA in v njo vključeni tudi evropska in slovenska nogometna zveza.

Na tribuni nogometnega štadiona je bilo videti razgrnjeno veliko zastavo, ki simbolizira pripadnost nacistični organizaciji Domobrancev, ki so med drugo svetovno vojno v Sloveniji sodelovale v službi nacističnih in fašističnih okupacijskih sil in povzročile veliko trpljenja slovenskemu narodu preko grozovitih zločinov, za katere nekateri niso nikoli odgovarjali in so pobegnili v tujino, med drugim tudi v Argentino…”

Bo FIFA in vse vanjo vključene organizacije obsodila incident?

Oznake: , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]