Boris Vezjak: česa se bodočega mandatarja Cerarja ne sme vprašati

17. Jul 2014 10:21

cerar_miroPo prepričljivi zmagi Mira Cerarja na predčasnih volitvah, nekateri še vedno čakajo konkretne odgovore glede programske usmeritve stranke, morebitnih kandidatov za ministre, itd.. Na veliko teh Miro Cerar že v času predvolilne kampanje ni dajal konkretnih odgovorov.

Kot v tokratnem zapisu piše Boris Vezjak je bilo odkritih slavospevov požrtvovalnemu, skromnemu, zmernemu in pametnemu Cerarju zelo veliko. Seveda tudi nekaj kritik, a se na področje vrednot in človekovih pravic, kjer se je novi mandatar izkazal za zelo šibkega in konservativnega, v povprečju novinarji niso spuščali.

Dodaja, da se od vseh pomislekov, ki jih je sam naslovil proti Cerarju, v luči možnega odgovora, ki bi ga kot državljan želel kje prebrati, do tega trenutka ni odločil prepoznati nihče od novinarjev. Nadaljuje, da upoštevajoč, da novi mandatar stavi na novo politično, moralno in pravno kulturo, je njihova problematičnost še bolj poudarjena, novinarska asistenca pa tudi.

Poudarja, da pred nami ni več kandidata temveč mandatar, zato v nadaljevanju ponovno našteje nekaj namigov, ki bi novinarjem pomagali pri postavljanju vprašanj Cerarju.

Oznake: , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]