Nova brutalnost Trumpove politike na Bližnjem Vzhodu

30. Mar 2017 07:07

Donald Trump z militarizacijo ameriške zunanje politike na Bližnjem Vzhodu ogroža stabilnost regije in zmanjšuje ameriški vpliv na svoje zaveznike. Ta trditev se je namreč nedavno pojavila v ameriških medijih.

Gre še za en primer dvoličnosti medijev s katero Trumpa obravnavajo že odkar se je podal v bitko za predsednika ZDA, predvsem pa po njegovi presenetljivi zmagi.

In kakšna je resnica glede zgornje trditve. Kot piše Sašo Ornik Jin v resnici ZDA pod Trumpom samo nadaljujejo tam, kjer je končal Obama. Ni Donald Trump destabiliziral Bližnjega Vzhoda, ni novi ameriški predsednik začel pošiljati orožja skrajnežem v Siriji in podpirati Saudsko Arabijo pri njenem obračunavanju v Jemnu. Ni Trump izvedel invazije v Irak, niti ni Trump začel z napadi z brezpilotnimi letali. Obama, ki je na nek nedoumljiv način celo dobil Nobelovo nagrado za mir, je načeloval veliki razširitvi napadov z brezpilotnimi letali. Žrtve so bile številne, od Somalije do Pakistana, od Jemna do Afganistana. Da ne govorimo o grehih njegovega predhodnika, Georga Busha.

Ameriška zunanja politika v muslimanskem svetu je povzročila ogromno tragedij… več na blogu.

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]