Celoten projekt drugi tir je kontaminiran z virusom TEŠ 6

12. Dec 2016 13:23

V zadnjih tednih je vlada na vse mogoče načine skušala prikriti nepravilnosti projekta “drugi tir” in njegovo prenapihnjenost. A dosegli so ravno nasprotni učinek. V svoji vnemi po prikrivanju dejanskega stanja, so tudi sami pripomogli temu, da so se razkrile velike nepravilnosti, ki se dogajajo okrog tega projekta.

Kot piše Emil Milan Pintar je zdaj že jasno, da je bila slovenska Vlada pod pritiskom javnosti prisiljena priznati veliko prenapihnjenost projekta »drugi tir«. To pomeni, da znotraj nje potekajo težka »usklajevanja« med zahtevami, ki jih vsiljujejo plenilski investicijsko-gradbeni lobiji, ki jih zastopa minister Gašperšič, in zdravo pametjo, ki opozarja, da je celoten projekt »kontaminiran z virusom TEŠ 6«…

V nadaljevanju pa se med drugim sprašuje tudi, kdo dejansko potrebuje tako drag projekt?

Najprej seveda pomislimo na izvajalce, ki bi radi oplenili projekt. Toda prepričan sem, da bi se ti zadovoljili s kakimi 100 mio. Če k temu prištejemo še denar, potreben, da ustrezno stimuliramo (beri: podkupimo) stroko za napihovanje postavk in politike za zastopanje in zagovarjanje tega balona, se verjetno še vedno gibljemo znotraj 200 mio. napihovanja. Zakaj torej 1,4 milijarde?!
Edina logična razlaga je, da g. Minister potrebuje tako ceno, ki je Slovenija ne bo zmogla in bo tako »prisiljen« pritegniti avstrijski, nemški ali celo madžarski kapital v svoj »zasebno-javni« model financiranja projekta. Toda zakaj bi Minister potreboval tak, med strokovnjaki povsem diskreditirani model?… podrobnosti v zapisu bloga.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]