Cepljenju naklonjenih čedalje več Slovencev

15. Jan 2021 14:15

Najnovejša raziskava Valicona je pokazala, da se zvišuje delež tistih, ki se nameravajo cepiti proti okužbi z novim koronavirusom (SARS-CoV-2). Prvič je namreč več kot polovica anketirancev izrazilo namero po cepljenju. To pomeni, da se med Slovenci zvišuje zavedanje o tem, da je cepljenje v boju z epidemijo eden izmed ključnih orožij, ter da zaupanje v rezultate in dognanja znanosti čedalje bolj prevladuje pred lažnimi informacijami, ki o cepljenju krožijo po spletu. 

Valicon: “Zadnjih nekaj tednov spremljamo tudi, kakšna je namera za cepljenje proti koronavirusu. Da so se že ali se še nameravajo cepiti,  je tokrat odgovorila polovica anketirancev, natančneje 51%, kar je malenkost več kot pred dvema tednoma (podatek vključuje tudi tiste, ki so se že cepili, teh je bilo v naši raziskavi 1,5%). Slaba polovica anketirancev se ne namerava cepiti, od tega se jih 26% verjetno ne bo cepilo, 23% pa se jih zagotovo ne bo cepilo. Razmerje v korist nameri cepljenja se torej počasi a konsistentno izboljšuje, spomnimo, ob prvi meritvi novembra je bilo razmerje 43:57.”

Valiconova raziskava je pokazala tudi, da hitrim antigenskim testom ne zaupa več kot dve tretjini anketirancev. Podrobnosti v raziskavi Valicona

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]