Cerarjeva madžarska naveza: Orbanova družinska podjetja podizvajalci na drugem tiru?

12. Maj 2017 08:37

Cerarjeva vlada se je pri pripravi na izvedbo drugega tira poslužila nekaterih misterioznih potez. Razlog zakaj je temu tako se morda skriva v tekstu, ki ga objavlja dr. Jože P. Damijan.

Cerarjevi vladi nikakor ne uspe pojasniti, zakaj v finančno konstrukcijo drugega tira na vso silo vleče Madžarsko (govori sicer o zalednih državah, vendar glede nobene druge ne omenja nobenega kapitalskega vložka). Medtem ko madžarski predstavniki (tako v zapisnikih sestankov kot na uradnih obiskih) za svoje 200-milijonsko posojilo Sloveniji odkrito zahtevajo (1) oddajo gradbenih poslov (v adekvatni vrednosti) madžarskim podjetjem, (2) podelitev koncesije madžarskim logistom v Luki Koper (“dolgoročni najem pristaniških zmogljivosti”) mimo obstoječe koncesijske pogodbe, in (3) predajo dela bodočega železniškega prevoza na slovenskem omrežju madžarskemu operaterju Gysev Cargo, pa predstavniki slovenske vlade to zanikajo in govorijo, da se še pogajajo.

Vendar pa vse informacije, ki jih dobivam, kažejo, da Madžarska glede svojih zahtev misli resno. Pri tem pa je tudi vzorec dokaj jasen… podrobnosti o tem, kako Orban javni denar kanalizira v svoja družinska podjetja, Damijan razkriva v nadaljevanju zapisa.

Dodaja tudi, da bodo imeli novinarji naslednji teden odlično priložnost Orbanu postaviti določena vprašanja, saj prihaja v Slovenijo, kot gost na kongresu stranke SDS. Hkrati se bo sestal tudi s Cerarjem.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]