Evrovizijski šok: Sloveniji 300 tisoč evrov kazni in trajna izključitev RTV Slovenije

12. Maj 2017 10:22

Prvi polfinalni izbor za pesem Evrovizije se ni iztekel po slovenskih željah. A, da bi bila bolečina ob izpadu Omarja Naberja še večja, je le nekaj ur po Omarjevem nastopu iz sedeža EBU prišel še hujši udarec.

Kot namreč poroča bloger Don Marko M, so le 12 ur po nastopu Naberja iz sedeža EBU javnosti sporočili, da je Slovenija kaznovana s 300.000 € kazni zaradi “političnega nastopa glasbenega izvajalca Slovenije, ki ni bil skladen tradiciji vrednot EU”, naši nacionalni RTV SLO pa je bil izrečen še dodaten ukrep trajne prepovedi sodelovanja na Eurosongu oz. do spremenjenih okoliščin, a najmanj naslednjih 5 let.

Kot je razložil EBU predstavnik za javnost Frank Dieter Freiling, druge možnosti niti niso imeli, saj jih je že ob jutranjem prihodu v službo čakal faksimile Evropske komisije z jasnimi navodili, katera so izvedli.

V obrazložitvi ukrepa je med drugim zapisano: Omar Naber je na odru večkrat ponovil “On My Way”, zelo prepričljivo in celo s stisnjenimi pestmi in tako dal jasno vedeti, da obvešča svet, da Slovenija v istem trenutku vlaga zahtevo članskega izstopa iz EU ter nadaljevanje po samostojni poti. Pesem je bila izjemno, izrazito politična in takšne nimajo kaj iskati na Eurosongu.

Podrobnosti v nadaljevanju satiričnega zapisa.

Oznake: , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]