Česa ne razumete, gospa Alenka Bratušek?

1. Apr 2014 08:02

slika_alenka_bratusekSlovenija ima hud problem z (ne)prevzemanjem odgovornosti, še večjega pa, ker mnogi sploh ne dojamejo, zakaj bi jo morali prevzeti. Pri tem prednjačijo kadri Pozitivne Slovenije, vključno s predsednico vlade.

Naključje? Nikakor, je prepričan Rok Čakš. Izogibanje odgovornosti za svoja dejanja in neprestano valjenje krivde na druge je po njegovem tipična reakcija kaste nesposobnežev in kje jih najti drugje, kot v čez noč nastali instant grupaciji iz vseh vetrov natepenih oportunističnih tretjerazrednežev.

Čeprav predsednici vlade malodane nariše, zakaj bi morala prevzeti odgovornost in odstopiti, se hkrati sprijazni z dejstvom, da ji njen domet onemogoča razumevanje tega konteksta, pa če je predstavljen še tako slikovito.

Zato bolj kot njej zameri tistim, ki so v teh kriznih časih dovolili, da vodenje države prevzamejo ljudje njenega kalibra.

Na koncu bloger še apelira na sodržavljane, naj naslednjič temeljito premislijo, preden iz antijanša refleksa ter propagandnih prijemov medijskih spin doktorjev in stricev na magistratu ponovno padejo na “lepe plave oči”.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]