Čez 25 let bodo starostniki nesrečni in revni

19. Jun 2015 07:07

starostnikiSvetovno prebivalstvo se stara hitreje kot nekoč, kar lahko ima velik vpliv na gospodarstvo in posledično tudi na kvaliteto življenja starostnikov. V Sloveniji je po nekaterih podatkih trenutno skoraj četrtina prebivalstva stara nad 60 let, do leta 2050 pa naj bi bil delež teh še večji. Napovedana povprečna starost naj bi namreč bila leta 2050 v Sloveniji 54 let. Slovenija je ena izmed evropskih držav, ki se stara najhitreje. Kakšno bo torej življenje starostnikov čez 25 ali 35 let?

Helena Golenhofen meni, da bo starostnikom šlo veliko slabše, kot starostnikom danes, katerih mnogo že sedaj ne živi v dostojnih razmerah.

“Bivanje v domovih bo tako drago, da si jih ne bomo mogli privoščiti. Negovalci? Pozabi … Zato bomo v nekem trenutku, še dovolj pri zavesti in s čistimi plenicami, vzeli tabletko, ki nas bo uspavala in popeljala k svetemu Petru.

Črna prognoza? Ne, sploh ne verjamem, mislim, da bo realnost še dosti, dosti hujša. Zakaj? Zato, ker bodo o višini naših penzij odločali točno ti otroci, ki jim sedaj pridno vzgajamo v potrošnike in egoiste. Mislite, da bodo s takšnimi vrednotami mislili na nas in na naše potrebe?…” več v zapisu bloga.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]