Ciprasov nož v hrbet celotni novi levici v EU

16. Jul 2015 08:02

cipras_foto_reutersDanes ponoči je grški parlament z 229 glasovi za in 64 proti, šest se jih je vzdržalo, izglasoval podporo novemu paketu finančne pomoči, ki je sicer še strožji od tistega, proti kateremu so Grki prejšnjo nedeljo v veliki večini glasovali proti.

Kljub temu, da je del poslancev Syrize ostro nasprotoval novemu dogovoru, pa je Cipras na koncu vseeno uspel zagotoviti zadostno število glasov. Na pomoč so mu priskočile proevropsko usmerjene opozicijske stranke, kot tudi njena koalicijska partnerica Neodvisni Grki. Glede na to, da je Cipras izgubil del podpore znotraj svoje stranke, pa ostaja vprašanje, kako bo uspel Cipras brez težav vladati še naprej. Poleg tega so Ciprasova dejanja razjezila Grke, ki so se podali na ulice.

Izjemno razočaran nad Ciprasom je tudi bloger Augustus, ki zapis začenja z ostrimi besedami “Vsak narod ima svoje izdajalce, Grki imajo Ciprasa. Ta hinavski klečeplazec je zabil nož v hrbet celotni novi levici v EU. Pred tednom je ponujal referendum ljudstvu, sedaj pa je izdal njegovo voljo, za to ni opravičila. Sodila mu bo zgodovina…”, nadaljevanju v zapisu.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]