Dan brezplačne pravne pomoči – seznam odvetniških pisarn

11. Dec 2020 06:21

Kot vsako leto tudi letos Odvetniška zbornica Slovenije organizira akcijo Dan odvetniške pravne pomoči pro bono. Jubilejni 10. Dan odvetniške pravne pomoči pro bono bo potekal v sredo, 16. 12. 2020.

Častni pokrovitelj dogodka je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

“Odvetniki se zavedamo, da v teh težkih časih omejitev in izolacije državljani še posebej potrebujete našo pravno pomoč. Zaradi izrednih razmer, ki jih je povzročil koronavirus, pa bo letošnji dogodek potekal malo drugače, in sicer bomo pro bono (brezplačno) pravno pomoč nudili po telefonu, preko elektronske pošte ali preko videokonference. Zaradi večje učinkovitosti in organiziranosti dela bomo odvetniki stranke sprejemali po predhodnem naročilu na telefonsko številko odvetnika.

Slovenski odvetniki želimo pomagati predvsem tistim, ki so pomoči najbolj potrebni in ki si zaradi pomanjkanja finančnih sredstev ne upajo prestopiti praga naših pisarn,” sporočajo slovenski odvetniki.

Odvetniki vam bodo na ta dan posredovali predvsem splošne informacije o problemu oz. sporu in vam pojasnili pravne možnosti, ki vam jih v vašem primeru omogoča zakonodaja in sodna praksa. Odvetniki lahko ljudem, ki že imajo pooblaščence, vendar želijo brezplačno preverjati njihovo delo ali pa se izkaže, da zgolj preverjajo odgovore na svoja vprašanja pri več odvetnikih, pravno pomoč v okviru te akcije tudi odklonijo. Odvetnika si lahko izberete na zemljevidu, ki ga najdete tukaj (klik).

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]