Davčni inšpektorji nad lopove in barabe, ki državo letno opetnajstijo za 7,5 evra

7. Jan 2016 09:03

kriminalciČe ne gremo za tistim, kar si želimo, tistega nikoli ne bomo imeli, je misel, ki ji sledijo mnogi, le Slovenci bolj redko. Že star pregovor pravi, da pomagaj si sam, pa ti bo še Bog pomagal, a smo nanj, kot kaže, rahlo pozabili.

Slovenci smo pogosto takšni, da nočemo priznati, da nas je okolje, v katerem živimo desetletja, stlačilo v kalupe, v katerih ždimo in se prepuščamo toku sivega povprečja, s katerim iz leta v leto bolj tonemo, obenem pa čakamo, da nas bo rešila  – država. Pa nas ne bo, še nikoli ji kaj takšnega ni padlo na pamet. Včasih se mi zdi, da smo celo njeni talci, saj nam preko različnih inštitucij pere možgane v želji, da lahko lažje manipulira z našimi mislimi in dejanji.

Po novem letu so postale prvi in najbolj udarni hit  – davčne blagajne. Pa da ne bo slučajno kdo mislil, da imam kaj proti njim. Še zdaleč ne. A uradniki, ki pogosto z ritjo poderejo tisto, kar dobrega ustvarijo v glavah, so bili tudi tokrat na delu z geslom, če je vojna, naj bo vojna za vse.

In tako so naumili, da bo treba prepovedati tudi šolske novoletne in še kakšne bazarje. Mali nadobudneži so tako čez noč postali potencialni kriminalci, lopovi in barabe, ki bi z delom na črno državo letno opetnajstili, hahahaha, za celih 7,5 evra prihodkov! …več (piše Milena Miklavčič)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]