Dogaja se nam izdajstvo nacionalnih interesov, kakršnega še ni bilo v zgodovini

21. Apr 2015 09:12

prodajaS svojim aktualnim stanjem stvari, za katere se zdi, da so sploh od leta 2008 naprej, ko je udarila gospodarska kriza, šle v povsem napačno smer, Slovenijo razvojno vse bolj dohitevajo in prehitevajo vzhodnoevropske države. Pri tem je uspešna celo Hrvaška, katere podjetja postajajo glavni kupec slovenskih trgovcev in živilske industrije.

“Kot majhen narod bi morali imeti več občutka za svojo gospodarsko suverenost in lastni narodni obstanek,” je prepričana Tatjana Malec, ki z aktualnim dogajanjem v Sloveniji nikakor ni zadovoljna.

Naraščajoče zadolževanje na kratki rok, nekritična razprodaja vsega kar je slovensko, polnjenje malhe z nizkimi kupninami za prodajo slovenskih strateških podjetij jasno kažejo na to, da politika ne razmišlja, kakšni bodo časi, ko bo vse v rokah tujca in ko se bodo odnašale dividende nekdaj slovenskih podjetij v tujino,” piše blogerka.

A politike opozarja, da bo prišel dan, ko bo ikonografija predvolilne etike dovolj prezračena in prekrvavljena za zgodovinski psihološki diskurz o odgovornosti in klicani na zagovor pred ljudstvo za svoje moralno problematično početje.

Kot našo hibo vidi šibko odgovornost vladajočih struktur in šibke demokratične ustanove, ki se zlahka udinjajo polaščevalnim apetitom domačih lobijev in pohlepu tujcev, pri tem pa hlepijo po političnoekonomski prevladi in moči nad lastnimi državljani z vse večjim zategovanjem njihovega pasu, obdavčitvami in odtegovanji

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]