Dogodek na tiskovni konferenci o primeru Radan pokazal, da se želi nekaj pomesti pod preprogo

27. Maj 2015 13:23

hojker-rokaAfera Radan še vedno odmeva. Medtem, ko ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc vztraja pri odstopu vodstva Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana in strokovnega direktorja Nevrološke klinike, se je Strokovni svet UKC Ljubljana temu močno uprl in soglasno podprl delo vodstva ter zagrozil, da bo v primeru odstavitve ožjega vodstva UKC odstopil celotni strokovni svet kliničnega centra.

Pred dnevi so vodilni UKC Ljubljana zato tudi sklicali tiskovno konferenco na kateri so podali svoje videnje in obrazložitve glede stanja in dogodkov v UKC Ljubljana.

Bloger Semaino je ob gledanju konference opazil dogodek, ki po njegovem mnenju jasno in nedvoumno kaže na to, da želijo stvari pomesti pod preprogo in ne raziskati in odgovorne postaviti na mesto, ki jim pripada.

Strokovni direktor Nevrološke klinike dr. Vodušek je namreč med tiskovno konferenco začel govoriti tudi o primeru, katerega je omenila upokojena medicinska sestra, ko je “neznana” zdravnica pacientu neupravičeno odklopila naprave za pomoč pri dihanju zaradi česar naj bi po treh urah muk umrl. Kakor hitro je strokovni direktor kliničnega centra dr. Hojker spoznal, da Dr. Vodušek govori o tem primeru, ga je začel z roko opominjati, da naj o tem ne govori in ga želel ustaviti. To je jasno razvidno iz posnetka, ki ga analizira bloger.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]