Dogodki, ki so vplivali na to, da imate minimalno pokojnino in vedno nižjo plačo …

13. Mar 2018 08:08

Ko je človek enkrat star 60 ali več, ugotovi, da je prestar, da bi še kar naprej molčal. Že lep čas ne želim več le kimati in se strinjati z vsako neumnostjo. Zavedam se tudi, da vsi ljudje niso bili in ne bodo dobri. Če je kdo napravil nekaj zlega in slabega, ga ne mislim opravičevati.

Poskušam živeti tako, da lahko tisti, ki živijo z menoj, dihajo vsak po svoje. Jaz po svoje. Ko si dovolj star, ti, na srečo, tudi ni treba stati v vrsti pred politiko, da te bo ta počohala za vratom, in ti – deset pred dvanajsto – metala k nogam kakšne piškotke.

Če ste tudi vi dovolj stari in če niste ravno strastni ljubitelji telenovele Moja boš, če vas, ko vzamete v roke časopisje, poleg urejanja nohtov zanima še kaj drugega, potem ste imeli tudi v minulem tednu veliko priložnosti, da ste se lahko soočali z dogodki, ki so – posredno in neposredno- vplivali na to, da imate minimalno pokojnino in iz meseca v mesec manjšo plačo.

Medtem ko osrednji mediji vztrajno molčijo o ključnih krivicah, ki se dogajajo v državi, ko na nekaterih področjih vlada popoln kaos, najbolj kritična sta obramba in zdravstvo, da o sodstvu ne govorimo, v civilizacijskem svetu, na Slovaškem, odstopi notranji minister Robert Kalinak zaradi umora preiskovalnega novinarja Jana Kuciaka. S Sloveniji bi bilo kaj takšnega skrajno nemogoče!

Kardiovaskularni in torakalni kirurg Igor Gregorič, tisti, ki že tri desetletja dela v Ameriki, kjer vodi center za srčno popuščanje v bolnišnici v Houstonu, si zdaj prizadeva prenesti svoje izkušnje na Nacionalni inštitut za otroške srčne bolezni (NIOS), ki ga pomaga postavljati na noge v Sloveniji. jegove besede »Malčki pri vas trpijo že petnajst let. Solze mi stopijo v oči, ko pomislim nanje.« povedo o slovenskem zdravstvu več, kot si lahko mislimo in lahko le držimo pesti, da ga kakšnim provladnim plašurjem, ki se zajedajo v državno korito, ne bo uspelo pregnati … več (piše: Milena Miklavčič).

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]