Donald Tusk razburil Luko Mesca

19. Jul 2015 09:12

luka_mesecPred dnevi so v medijih odmevale izjave predsednika Evropskega sveta Donalda Tuska, ki je razkril svoje strahove glede dogajanja okrog Grčije. Bolj kot finančne posledice ga namreč skrbijo ideološke in politične posledice. Njegove kritike so seveda letele na evropsko skrajno levico. Med drugim je povedal tudi, da je trenutna situacija podobna tisti leta 1968, ko so se Evropi zgodili najhujši protesti. Tusk namreč čuti neko nepotrpežljivost, ki pa lahko preraste v revolucijo.

Tuskove izjave objavljene v Financial Times so zelo razburile Luko Mesca, ki se je odzval na svojem Facebook profilu. Povzetku njegovih izjav je dodal, “Če vam bo še kdo rekel, da gre v pribijanju Grčije na križ za ekonomijo. Prvi človek v EU ta trenutek je sam povedal, da je bolje, da Grčija ekonomsko kolapsira in grško prebivalstvo izstrada kot da Siriza uspe in “politično okuži” Evropo.”

Z njim pa se ne strinja avtor bloga Kavarna Hayek, ki v odgovor Mescu podaja svojo obrazložitev tistega kar je Tusk v resnici povedal. In sicer, da v EU ne bodo dovoilili nobene socialistične revolucije, da sta evro območje in EU nastala na vrednotah prostega trga, na liberalni in krščanski tradiciji, ne pa na levičarskih socialističnih utvarah. Če kateri članici to ni všeč, naj zapusti EU.

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]