Drago Kos: Zakaj niso povedali, kaj se dogaja v resnici, ne samo v njihovih glavah?

2. Dec 2013 08:03

Drago_Kos_wikiKo se je polegel prvi šok po tem, ko je nenadoma in brez poprejšnje napovedi odstopilo vodstvo Komisije za preprečevanje korupcije, je možno trezno razmisliti o besedah, ki jih je sedaj že bivši predsednik KPK povedal, ko je poskušal razložiti kolektivni odstop, svojo analizo in komentar začenja Drago Kos.

Kot prvo ga je zmotila izjava Klemenčiča, da ne morejo več pristajati na to, da se vprašanje korupcije in nasprotje interesov in integritete v tej državi politizira in je predmet populizma. Ob tem meni, da je ni države na svetu, kjer se vprašanje korupcije ne bi politiziralo in pri tem tudi Slovenija ni bila, ni in nikoli ne bo izjema. Tudi v naši državi je bilo že nekaj volitev dobljenih in izgubljenih zaradi očitkov o korupciji.

O tem, da so že januarja ob objavi poročila o premoženjskem stanju Jankovića in Janše povedali, da bodo odstopili, če se ne bo nič spremenilo jih Kos sprašuje, ali se res ni nič spremenilo? Janša namreč ni več predsednik vlade, Janković ni več predsednik svoje stranke, pa tudi vlada je druga. Celoten komentar Draga Kosa objavlja dr. Jože P. Damijan. (foto:wikipedia)

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]