FDV s kritjem hrbta Bratuškovi dela sramoto sebi in svojim študentom

7. Mar 2013 09:17

Naj bo magistrsko delo Alenke Bratušek formalno označeno za plagiat ali ne, neizpodbitno dejstvo je, da je na več delih dobesedno prepisano iz dokumentov, ki niso navedeni kot vir (ostajajo celo pozabljeni navedki v prvi osebi množine), še bolj kot to pa bode v oči površnost, nedoslednost, neartikuliranost, skratka  nizka kvaliteta izdelka, ki bi po znanstvenih kriterijih težko dosegal status magistrskega dela.

Verjetno ne gre dvomiti, da BI avtorju XY ob tovrstnem izdelku senat Fakultete za družbene vede v nekaj dneh “izrekel nezaupnico”, delo razglasil vsaj kot nedostojno znanstvenega naziva, če ne za plagiat, ter avtorju odvzel pridobljen naziv.

A tokrat se je dotična fakulteta znašla v dilemi. Na tnalu je mandatarka, katere opcija je vodstvu nazorno blizu, po drugi strani pa je pod lupo (strokovne) javnosti ugled  fakultete in merila za njene študente, od katerih se načeloma pričakuje precej višji strokovni pristop, kot smo ga videli pri Bratuškovi.

Kakorkoli se bo zgodba razpletla, Zirosi meni, da vsako zavlačevanje in kritje hrbta s strani FDV, tej fakulteti, njenim študentom in univerzi na splošno dela veliko sramoto.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]