Francoski džihadisti v ISIS hočejo nazaj domov, tudi zaradi nedelujočega iPoda

4. Dec 2014 13:23

jihad_ipodPotem, ko so mediji pred časom poročali kako džihadisti iz mnogih zahodnih držav hodijo v Sirijo in Irak, da bi se pridružili ISIS, se sedaj pojavljajo že prve informacije, da si mnogi želijo nazaj domov.

Kot poročajo v blogu Renton, so v javnost prišla pričevanja francoskih džihadistov, ki naj bi v preteklih mesecih v peklu vojne ugotovili, da islamski kalifat ni tisto, kar so jim obljubljali v pretkani propagandi.

Eden izmed njih naj bi tako potožil, da ima vsega čez glavo in da mu niti iPod ne dela več, zato mora nujno nazaj domov. Drugi razočaran idealist naj bi priznal, da bo med zimo hudo, zato se mora vrniti v Francijo še pred njo. Tretji džihadist pa naj bi domače strokovnjake spraševal, kaj se pravzaprav zgodi ob vrnitvi domov. Se lahko izogne zaporu in kaj bi moral storiti v zameno?

A pariški tožilec Martin Pradel naj bi povedal, da je vrnitev silno zapletena reč, predvsem zaradi ISIS, ki vse dezerterje polovi in pobije. Ti mladeniči ne morejo kar odložiti orožja, reči, da se tega ne gredo več, in oditi.

Kakšne so ostale posledice morebitne vrnitve najdete v nadaljevasnju zapisa.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]