Gneča v predsedniški tekmi je vedno večja

22. Sep 2017 21:15

Kot sem pisal včeraj, slovenskemu veleposlaniku v Makedoniji, Milanu Jazbecu, ni uspelo zbrati dovolj podpisov, zato se je iz tekme umaknil. S svojim neuspehom je bržkone naredil uslugo Marjanu Šarcu, saj je vsaj delno nastopal kot alternativa Borutu Pahorju, oziroma se je kot takšnega, resnega in dostojanstvenega kandidata, skušal predstaviti sam. Ker ni imel medijske pozornosti, za razliko od Šarca, njegov domet ni bil niti približno tako velik. Šarec ni imel težav z zbiranjem podpisov in prve ankete so mu namerile visoko podporo.

Več je kandidatov, bolj se drobi podpora.  Medtem ko je Borut Pahor nesporni favorit in bo skoraj zagotovo prišel v drugi krog, pa je boj za mesto drugega udeleženca povsem odprt. Eden izmed kandidatov je kamniški župan Marjan Šarec, ki mu bo vsak odstotek, ki ga na volitvah ne bo podprl Jazbec, še kako koristil.

Na konservativni strani kaže, da bo kandidatov več. Ljudmila Novak in Romana Tomc bosta obe sodelovali v tekmi, saj imata na voljo podporo strank NSi in SDS. A  v boj se bo spustila tudi Angelca Likovič. To pomeni, da bodo tri dame druga drugi kradle glasove. Zgodi se lahko, da bodo vse tri skupaj dosegle več, kot Marjan Šarec, a bo le ta na koncu šel v drugi krog. Seveda so med tremi kandidatkami razlike in zastopajo različne politične sile in kot takšne čisto razumljivo nastopajo zase. Kljub temu ta gneča dela v njihovo škodo. No, če bo dovolj podpisov uspelo dobiti še kandidatki SLS. Suzani Lari Krause, bo drobitev še hujša …več (piše: Sašo Ornik Jin)

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]