Hipokrizija socialističnih sindikalistov

5. Jul 2015 09:13

privatizacija_vode-150x150Kavarna Hayek opisuje zadnji uspeh, ki naj bi si ga lastili levičarji – govorimo o vztrajnem zniževanju cene Telekoma Slovenije, zaradi česar se je ustavila prodaja britanskemu skladu Cinven. Glavna argumenta sta bila, da Cinven pač ni strateški lastnik in da bodo tujci, potem ko telekomunikacijskega operaterja očistijo poslovnega balasta, podjetje z dobičkom prodali.

Po mnenju blogerja naj bi le nekaj dni kasneje sindikalisti pokazali svojo dvoličnost. Nihče od njih (in tudi večina medijev) naj se ne bi spotaknil ob domnevne besede Jožeta Stegneta, predsednika uprave Delavske hranilnice: „Jaz sem bančni car. Boste videli, ko bom Aerodrom Maribor in sosesko Livade v Izoli prodal s 300-odstotnim donosom.

Delavska hranilnica je kupila mariborsko letališče in sosesko Livade zato, da bi ju prodala naprej. Kar bi bila povsem normalna poslovna poteza, če ne bi bili lastniki hranilnice sindikati. Tisti sindikati in njihovi voditelji, ki so Cinvenu očitali prav možnost, da bi Telekom po nekaj letih z dobičkom prodal naprej, še dodaja bloger.

Oznake: , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]