Ilinka Todorovski, nova varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev

20. Jan 2017 07:06

Ilinka Todorovski je na zadnji seji programskega sveta RTV SLO postala nova varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev. S tem je nasledila Lada Amrožiča, ki je na omenjeni seji predstavil svoje letno poročilo o delu za leto 2016.

Po mnenju Borisa Vezjaka si omenjeno poročilo zasluži veliko pozornosti. Ambrožič pa je vedel, da bodo zadnje poročilo v vodstvu RTV dali v bunker, zato je kar v njem to dejanje prehitel in napovedal.

Zadnji stavek 68 strani dolgega besedila je resnično takšen, da sodi v anale zgodovinskih izjav javne radiotelevizije, najmanj zaradi finalne ugotovitve:

Seveda ne pričakujem, da bi pričujoče letno poročilo dobilo kakršno koli pozornost v programih Televizije, Radia, v regionalnih programih in na spletnem portalu MMC, torej nič drugače, kot je bilo pri dosedanjih letnih poročilih. Zapovedana ignoranca varuha in javnosti!

In ko varuh v svojem zadnjem brifingu obelodani, da se njegovo delo ignorira in da je ta ignoranca zapovedana, mu novinarji ustrežljivo pritrdijo in s tem afirmirajo njegovo presojo …

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]