Islandska vlada sredi pedofilskega škandala

19. Sep 2017 13:24

V Islandiji se ponovno dogajajo politični premiki. Potem, ko so pred leti Islandci gospodarsko krizo vzeli v svoje roke, in sami počistili z bankirji in politiki, so sedaj ponovno morali ukrepati. Tokrat pa ne gre za bančne mahinacije temveč za pedofilijo.

Kakor poročajo mediji, je islandski premier Bjarni Benediktsson posredno vpleten v škandal izpustitve obsojenega pedofila. Gre za dejanje njegovega očeta, ki je pomagal na prostost obsojenemu pedofilu zaradi večletnih posilstev otroka.

Javnost se je odzvala s protestom, zato je Benediktsson sklical hitre volitve, ki bodo novembra.

Storilec zločina, tako navaja Chicago Tribune, Hjalti Sigurjón Hauksson je več kot desetletje posiljeval posvojenko, ki je bila na začetku zločina stara 5 let. Kljub temu je obsojenemu zločincu oče premierja Benedikt Benediktsson napisal priporočilno pismo. Islandska zakonodaja namreč omogoča pomilostitev, če storilec dobi tri priporočila. Tako je bil zločinec v zaporu le 6 let, ker je prejel priporočila. Žrtev posilstva je izjavila, da se ji zdi pomilostitev nedoumljiva in da jo storilec zopet nadleguje po telefonu… nadaljevanje na blogu Zdravo Slovenija.

Oznake:,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]