Izpoved delavca: ko izterjava neizplačil delodajalca ni mogoča niti po pravni poti

6. Okt 2015 20:23

delo_neizplacilaDa delavci včasih niti po pravni poti ne morejo izterjati dolgov, ki jim jih v obliki neizplačanih plač, regresov, ipd. dolgujejo delodajalci priča izpoved delavca, ki se je znašel v takšni situaciji.

Delavec, ki piše pod imenom t0025660, zapis začenja: “Kot nezaposlena oseba sem zaposlil pri delodajalcu v proizvodnji živil. Kmalu po podpisu delovne pogodbe za določen čas sem ugotovil, da delodajalec ni izplačal osebnega dohodka  nekaterim delavcem in so zaradi psihičnih težav zapustili delodajalca brez odpovedi delovnega razmerja. Ker sem se odjavil iz zavoda za brezposlene sem se odločil, da bom poštoval delovno pogodbo, ker sem se bal, da se ne bom mogel znova prijaviti na zavod za brezposlene, če samovoljno prekinem delovno pogodbo. Po izteku delovne pogodbe, te nisem podaljšal in sem pri drugem delodajalcu ob kratki prijavi na zavodu za brezposlene že imel dogovor za zaposlitev za določen čas. Delodajalec v proizvodnji živil mi ni izplačal osebni dohodek zato sem proti njemu vložil verodostojno listino o izvršbi na Okrajno sodišče v Ljubljani. Zelo sem bil presenečeno razočaran, ko sem prebral sklep…”

Ker je upnik (delavec) vložil predlog za izvršbo po datumu, ko je bil nad dolžnikom (delodajalcem) že začet postopek poenostavljene prisilne poravnave, zaradi insolventnosti proti insolventnemu dolžniku ni dovoljeno izdati sklepa o izvršbi ali zavarovanju.

Več podrobnosti v nadaljevanju zapisa.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]