Janez Janša na volitve z ukradenim sloganom

19. Feb 2018 07:06

Janez Janša, predsednik SDS-a, je na slavnostni akademiji ob 29. obletnici ustanovitve stranke napovedal, da bo razgradil globoko državo in jo »nadomestili z državo druge republike«.

Kot nadaljuje Boris Vezjak, je Janša pri tem poudaril pomen ohranitve slovenske identitete in samozavesti, zaradi česar je po njegovih besedah treba Slovenijo postaviti na prvo mesto: »Najprej Slovenija, potem drugi.«

Vam je slogan znan? Bloger ugotavlja, da ga je prvak stranke SDS dobesedno ukradel ameriškemu predsedniku. Ob takšnih besedah pa ne manjka dilema, kakšen vpliv lahko imajo na nacionalizem.

 

Še bolj zanimivo pa je, da ne gre za prvi tovrstni primer. Janšev pobegli poslanec Andrej Čuš je že decembra 2016 ustanovil gibanje »Najprej Slovenija«. Se pravi, da po malem svoja borbena gesla plonka že od tistega, ki plonka.

Zdi se torej, da štiri mesece pred volitvami dobivamo nov slogan predsednika SDS. Kako pogosto bo res uporabljen, bomo še videli. Po sproščeni, kasneje normalni, je trenutno nacionalizem ujet v geslo o »najprejšnjosti«, dodaja bloger.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]