Janiju Möderndorferju bodo za mešanje megle povišali plačo

5. Dec 2018 11:13

Včeraj naj bi Šarčeva koalicija zahtevala ustanovitev parlamentarne preiskovalne komisije, ki se bo ukvarjala s financiranjem političnih strank v Sloveniji iz tujine. Vinko Gorenak do označuje kot puhlo, zlonamerno, nepotrebno in nekorektno početje Šarčeve koalicije z njihovim nadšefom Mescem.

Preiskovalno komisijo naj bi vodil Jani Möderndorfer. Bloger ob tem trdi, da ima Möderndorer eno samo nalogo, ki se ji reče mešanje politične megle za diskreditacijo SDS. To tudi utemeljuje …

Zakon res prepoveduje financiranje političnih strank iz tujine, toda kredit SDS ni bil najet iz tujine ampak je bi najet pri banki, ki posluje v Sloveniji, torej ne iz tujine, lastništvo seveda ni pomembno. Kredit so evidentirale ustrezne institucije Slovenije, zlasti AJPES. Razlog za preiskovanje torej odpade že na prvi stopnici preiskovanja. Sploh pa ker je bil takoj po najetju z obrestmi vrnjen.

Še slabše pa kaže preiskovanju »umazanega« Madžarskega kapitala v medijih v lasti SDS. SDS namreč v svoji večinski lasti nima nobenega medija, niti Nove24TV niti Demokracije. Povsem nasprotno, SDS je deleže v omenjenih firmah prodala ali pa jih delno, kot manjšinska lastnica še bo. Tudi drugi razlog za ustanavljanje preiskovalne komisije DZ, že takoj pade.

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]