Janši gre po obsodilni sodbi bolje, kot so njegovi nasprotniki pripravljeni priznati

1. Jul 2013 08:21

Dr. Boris Vezjak je že leta 2010 pojasnil deset verjetnih taktik za politično preživetje v aferi Patria, ki jih bo ubral eden od osumljencev. Ugotavlja, da bi danes lahko te točke še razširili. Predvsem pa je zanimivo dejstvo, da priročnik za samopomoč, ki si ga je sestavil kar protagonist sam, deluje in je hkrati, hoteli ali ne, zelo učinkovit.

Odkar je bil, sicer nepravnomočno, obsojen na dve leti zapora in denarno kazen, mu gre namreč precej bolje, kot bi bila večina njegovih nasprotnikov pripravljena priznati.

Janša je torej po obsodilni sodbi okrepil predvsem dve liniji svoje psihopolitike paranoje, piše Vezjak: iskanje sovražnika v obliki komunističnih zarot, kar je njegova zimzelena melodija, s specialnimi napadi na sodišče in tožilstvo, hkrati pa je svojo politiko sovraštva in razdruževanja začinil še z okrepitvijo ideoloških delitev na podlagi prilaščanja osamosvojitve, s pomočjo parol o vrnitvi “rdeče zvezde”, ločenih proslavah, kraji države, jugoslovanstvu in sploh narodnih izdajalcih.

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]