Je ruska namestitev S 300 in S 400 v Siriji znamenje začetka tretje svetovne vojne?

7. Okt 2016 08:37

Rusi imajo očitno dovolj popuščanja na Bližnjem Vzhodu. Odločitev Rusije, da v Siriji svoje sile varuje s sistemom sodobne protiletalske obrambe S 300 in S 400, ni nič kaj posebnega, a pomen te zgodbe je kljub temu gromozanski.

Namreč, Rusi dajejo vedeti, da bodo v Siriji skušali preprečiti vzpostavljanje območja prepovedi letenja s strani ZDA. Ali da bodo branili sirske kopenske sile, vsaj na območjih blizu svojih oporišč. Da bo torej ameriška agresivna politika v Siriji vodila v večjo vojno. In to je tisto, kar jezi Američane, piše Sašo Ornik Jin.

V nadaljevanju med drugim dodaja, da Rusi dokaj jasno sporočajo Američanom, da so pripravljeni celo na vojno. Odločitev, ali bo do te prišlo, leži v ameriških rokah. Oni se lahko odločijo, da pustijo vladne sile zavzeti Alepo in počasi zmagati v tej vojni, ali pa gredo v vojno proti Siriji, Rusiji, Iranu, Hezbolahu in še komu. Če bo na koncu na Bližnjem Vzhodu izbruhnila tretja svetovna vojna, bo to odločitev Američanov. Rusom je očitno dovolj popuščanja…

Je torej S 300 znamenje grozeče vojne? Odločitev je v rokah Američanov.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]