Je za hujskaštvo kriva samo Janševa SDS?

5. Mar 2016 08:08

Je referendum o nastanitvi migrantov v Sloveniji, kakršnega je predlagala stranka SDS, stvar demokratične odločitve ljudstva ali ne?

Politične stranke so se na njihov predlog povečini odzvale dokaj ostro, medtem pa je SDS neomajen, da pri predlogu ne gre za nabiranje političnih točk temveč, da se morajo ljudje odločiti o vprašanjih, kjer se vladajoča politika očitno izogiba in pripravlja rešitve, ki so v nasprotju z večinskim mnenjem državljanov Republike Slovenije.

Boris Vezjak se je odločil, da bo v tokratnem zapisu na kratko preveriti, zakaj samo SDS-u pripisujemo zlobne nakane in namene, namesto da bi grehe porazdelili malce širše.

Med drugim v zaključku omenja tudi Žižkov obrat v desno pri begunskem vprašanju in kako pri nas nihče ni pisal o tem, niti naši oportunistični mediji, ki jim je v interesu graditi in ohranjati nezmotljivo podobo superavtoritete, niti prestrašena akademska stroka, ki se ne želi nikomur zameriti. Ja, domači levici več iskrenosti in poštenosti v sodbah ne bi škodovalo. Prej ji bo koristilo. In dajmo se že enkrat navaditi, da za vso hujskaštvo in njegove učinke ne more biti kriva le SDS, zaključuje Vezjak.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]