Jože P. Damijan: Tako to počnejo Američani, naši nesposobneži pa…

11. Dec 2013 20:12

damijan811Ameriška vlada je od leta 2009 vložila v reševanje velikih podjetij 421.8 milijarde dolarjev proračunskega denarja. Ameriško finančno ministrstvo pa je včeraj s ponosom sporočilo, da je dobilo poplačanih 432.7 milijard dolarjev. Ameriško gospodarstvo od leta 2010 robustno raste, letos naj bi bila rast blizu 3 odstotna. Banke so bile sanirane takoj ob začetku krize in prikazujejo rekordne dobičke. Enako velja za prej izgubarska avtomobilska podjetja. Pa kljub temu v ZDA ekonomisti jamrajo, da to še ni pravo okrevanje. S čim pa se lahko po petih letih pohvalimo v Sloveniji, se sprašuje dr. Jože P. Damijan, ki v nadaljevanju pokomentira “uspehe” Slovenije.

Kot zapiše v zaključku se je precej kislo nasmehnil, ko mu je Ali Žerdin poslal sporočilo, kako se počuti na predvečer rojstva slabe banke. Pred petimi leti je Žerdin namreč objavil njihov predlog sanacije bank prek slabe banke ter številne druge Damijanove predloge glede ukrepov za izhod iz krize. Pet let kasneje je ob pogledu na rast ZDA in Nemčije lahko samo žalosten predvsem zaradi izgubljenih priložnosti in nesposobnosti.

Imeli smo nesposobnega guvernerja, populističnega in nesposobnega gospodarskega ministra ter hkrati dva nesposobna finančna ministra naenkrat, ki nista bila sposobna predlagati in izvesti ene klinčeve bančne sanacije.

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]