So Jožice tudi vam oprale možgane?

4. Apr 2018 07:04

Gledam film Ko zorijo jagode iz leta 1978 in doživljam šok: prizor na ljubljanski železniški postaji je videti točno takšen, kot je še danes… peroni isti, lokomotive iste, samo v drugi barvni shemi.

Po drugi strani berem, da so pri vesoljskih poletih do sedaj sodelovali že trije slovenskih korenin: dr. Ronald Sega (Šega), dr. Jerry Linenger in Suni Williams (Zalokar), ki je s seboj v vesolje odnesla celo kranjske klobase.

Slišim za pobalinskosti, da so si nekateri na 1. april, ki velja za dan norcev, privoščili šalo, s katero so šli predaleč. Gasilci PGD Begunje na Gorenjskem so namreč popoldne, na praznično nedeljo dobili poziv: Požar v stanovanju, stanovanjski blok v vaši vasi. Dr. Ronald Šega tega definitivno ne bi nikoli storil!

Ne razumem tistih, ki pred Cankarjevim domom polivajo kri, da bi opozorili na izginjajoča plemena v Afriki. Skrbi jih za vsako žabo, ki jim bo cesta prerezala pot. Da Slovenci izginjajo kot narod v lastni državi, pa nikogar od njih ne gane. Kdo ve, kaj bi rekel Boris Pahor?

Nas mora biti strah, ker nas mentalni fosili z nezadržno močjo porivajo v naročje ruske babuške? Žiga Turk piše, da le-ti Ameriki zmerijo, ker je Hrvaški pomagala v osvobodilni vojni. Zamerijo, da je bombardirala Beograd in Jugoslavijo. Zamerijo, da nam je ugrabila Melanijo in jo potem prevarala s pornozvezdo. Ameriki zamerijo, da so na bankovce napisali “Verjamemo v Boga” in da so tam človekove pravice ljudem dane od Stvarnika. V temelju države zato nimajo vode, ampak “življenje, svobodo in iskanje sreče”. Svobodo bi kadarkoli zamenjali za komando, ki posameznika odreši odgovornosti zase. Pravico do sreče bi zapisali v ustavo. In potem bi štrajkali, ker jih država ne osrečuje  … (piše: Milena Miklavčič). več

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]