Kaj ima Bratuškova v mislih, ko reče: “konsolidirali smo javne finance”?

22. Feb 2014 20:17

Alenka_Bratusek1Te dni je ob podpisu nove koalicijske pogodbe premierka Bratuškova zatrdila, da je Slovenija danes v bistveno boljšem položaju kot pred letom dni, med svoje glavne dosežke pa izpostavlja predvsem trditev, da so uspeli konsolidirati javne finance.

Pustivši ob strani, da ji o boljšem položaju Slovenije danes verjame le 5 % glasujočih v naši anketi, raje poglejmo, kaj je leva vlada dejansko naredila na področju konsolidacije javnih financ.

Ukrepe našteva bloger Žid: dvignili so davke (DDV, dohodnina, obremenitev avtorskih in podjemnih pogodb …) in uvedli nove (nepremičninski davek).  Priredili so zakonodajo o sanaciji bančnega sistema in pred bankrotom rešili nekaj “tajkunov” iz foruma 21. Zadolžili so se za rekordnih 7.7 milijarde evrov v enem letu po izredno visokih obrestnih merah. Obenem pa niso prav nič storili pri racionalizaciji javne porabe.

“Ja, magistra ima prav, konsolidirali smo javne finance in Slovenija je danes boljša država kot pred letom dni,” cinično zaključuje bloger.(wikipedia)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]