Skropucalo, imenovano Zakon o davku na nepremičnine

23. Feb 2014 08:07

davek_nepremicnine1Številni zapleti, težave, neurejeni podatki, napake in posledično nepregledne vrste ljudi pred izpostavami GURS-a in na upravnih enotah, ki čakajo ure in ure na sprejem uradnih oseb, vse to je danes realnost sprejetega, a očitno slabo pripravljenega zakona o davku na nepremičnine.

“Sedaj si upam z vso odgovornostjo zapisati, da gre za prav sramotno pravno in strokovno skrpucalo spisano z enim samim namenom, dodatno obdavčiti prebivalstvo in v državni proračun spraviti v naprej izračunan znesek,” se nad vsem skupaj zgraža Plagiator, ki je že večkrat kritično pisal o tem davku, a kot priznava, si takrat niti v sanjah nisem predstavljal koliko nevšečnosti, težav in problemov bo zakon povzročil lastnikom nepremičnin.

Zakon je sicer zaradi več zahtev pred ustavnim sodiščem, a realno ni za pričakovati, da bi bilo njegovo izvajanje po končni odločitvi zadržano, čeprav bi morda to bilo najbolje. Zakaj, preberite pri Plagiatorju, ki našteva vse njegove pomanjkljivosti in stranpoti.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]