Kako bo Janša poravnal 27.852 evrov pravdnih stroškov?

15. Jan 2015 08:04

shod_majniska_dekleracija_2014_2Janez Janša si je z včerajšnjo zavrnitvijo tožbe proti finskemu novinarju Magnusu Berglundu, s katero je zahteval umik izjav in odškodnino zaradi oddaje Resnica o Patrii, pridelal 27.852 evrov stroškov, ki jih je navrgla pravda in jih bo moral v celoti poravnati sam. K temu seveda mora prišteti še stroške odvetnika.

Spomnimo, novinar Magnus Berglund je v oddaji zatrdil, da je finska Patria podkupila slovenskega premiera Janeza Janšo, da bi pridobila posel v Sloveniji. Janša je tožbo izgubil, čeprav novinarjeva trditev ne drži, slovenska sodišča pa so ga obsodila za “prejem obljube nagrade za stranko,” vendar je tudi ta sodba pod drobnogledom Ustavnega sodišča.

Kakorkoli, pravdni stroški v različnih postopkih (Janša je s sodnimi postopki najbolj obremenjen slovenski politik) generirajo ogromne stroške, zaradi česar so Janševi podporniki pred časom že organizirali zbiranje denarja v te namene.

Z Janševo finančno bilanco se v svojem zapisu ukvarja tudi bloger Rado, ki je izračunal, da Janša z legalnim zaslužkom ne more priti do takšnega denarja in zato špekulira, ali bo Janša nemara prisiljen prodati družinsko hišo ali razglasiti osebni bankrot.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]