Kako se počutite, ko vam lažejo in vas imajo za intelektualne kretene?

10. Sep 2013 13:23

Epilogu sirskega vprašanja še vedno ni videti konca. Medtem ko si ZDA želi vojaškega posredovanja, pa na drugi strani Rusija ponuja drugačen predlog in sicer, da bi Sirija predala svoje kemično orožje pod mednarodni nadzor. Celotno dogajanje pa pri marsikomu zbuja tudi veliko dvomov.

Tako bloger Plagiator piše, da v prvi vrsti ni verjeti v spontanost revolucij kakor tudi, da razviti zahod pri tem ne bi imel nobenih zaslug, ker naj bi dogodki, ki so sledili to potrdili. Najprej Irak, potem Libija in Egipt ter sedaj primer Sirije po njegovem dovolj zgovorno potrjujejo tezo, da tokrat res ne gre več le za teorijo zarot, temveč gre za konkretno prakso zarot kapitalistično neoliberalnega zahoda.

Pri tem pa dodaja, da smo Slovenci seveda del tega zahoda, kjer kljub naši popolnoma nepomembni vlogi pri vzpostavljanju novega svetovnega reda, naša odgovornost ni veliko manjša. Kritiko med drugim usmeri tudi na slovenske politike, ki da očitne laži in zavajanja Američanov preprosto povzemajo in nas potem doma z njimi zalagajo, ter prepričujejo v nekaj v kar niti največji tepec več ne verjame.

Oznake:, , , , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]