Kakšnim namenom sta služili Tarči o Jankoviću in Janši?!

28. Feb 2014 07:07

foto4443Medtem ko državljane Slovenije tarejo resni problemi vsakdana, na čelu s trenutno najbolj aktualno vladno zablodo uvedbe davka na nepremičnine, nacionalna televizija o srži problemov, ki zadevajo mesečne prejemnike njenih položnic, ni sposobna sestaviti poglobljene informativne oddaje.

Oddaja Tarča, ki naj bi ustrezno nadomestila prodorne in zelo gledane Poglede Slovenije, ni niti senca svoje predhodnice. Obravnavane teme se prevečkrat zdijo povsem izven konteksta aktualne realnosti povprečnega Slovenca in vse pogosteje se porajajo vprašanja, kakšnim namenom oddaja sploh služi.

Nič drugače ni bilo ob izboru zadnjih dveh tem, ko sta bila ponovno na tapeti Janković in Janša, čeprav se v zvezi z njima kaj presenetljivo novega že mesece ni zgodilo.

Blogerja M. Jarca pa je zmotila predvsem neuravnoteženost gostov v studiu: “V TV oddajo o moralnosti in načelnosti nekega politika povabiš štiri njegove politične nasprotnike (in enega nevtralca), da skupaj z voditeljico mečejo puščice v tega politika, ki je odsoten,” jo na kratko povzema.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]