Kastrirani župan Fištravec in naš boj proti demenci

21. Nov 2018 09:49

Andrej Fištravec se poražen poslavlja od položaja župana Maribora. Kot ocenjuje Boris Vezjak, župana nista porazila ne Saša Arsenovič in tudi ne Franc Kangler, marveč se je iz dneva v dan v poraz spravljal sam. Takole piše:

V mandatu vse od marca 2013, ko je kot »vstajniški župan« zmagal na predčasnih volitvah, je svoje politično delovanje koncipiral kot skrbno režiran »fake news«. Fištravec je bil tako rekoč Trump pred Trumpom: v igri, čigar ozadja lahko le približno slutimo, se je mariborsko, slovensko in končno tudi svetovno, predvsem kitajsko občinstvo intenzivno prepričevalo, da se v Mariboru odvijajo kolosalne investicijske zgodbe. Da mesto doživlja nekakšen preporod neslutenih razsežnosti, primerljiv z EPK programsko pravljico Tomaža Pandurja, da se mesto strahovito razvija in odpira v svet.

Ob tem pa težko rečemo, da se Fištravec poraznega stanja ni zavedal. Poskusil naj bi celo ustvariti paralelni medijski svet po zgledu Janeza Janša. A pokazalo se je, da je volje in denarja kitajskih lastnikov premalo, projekt obvladovanja medijske škode pa iz dneva v dan bolj neuspešen.

 

V tem duhu pa je za svoj poral tudi sam okrivil medije. Ne samo, da je s tem ponižal dostojanstvo novinarskega poklica, jasno je dal vedeti, kako malo ve o vlogi medijev v sodobni družbi in njihovi nadzorni funkciji. S tem pa spet priznal, da si predstavlja politiko kot avtokratski posel, dodaja bloger.

 

 

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]