Kateri bog bo blagoslovil sveti zakon med Turčijo in EU?

10. Mar 2016 13:23

Pred dnevi sta EU in Turčija dosegli dogovor pri reševanju begunske krize, ki med drugim predvideva, da bo Turčija sprejela vse nezakonite migrante, ki ne potrebujejo mednarodne zaščite. V zameno lahko med drugim računa na dodatno finančno pomoč.

Odslej torej v Evropo naj ne bi več trumoma in ilegalno prihajali Sirijci, Iračani, Afganistanci, Iranci, temveč naj bi povsem legalno prihajali in ostajali Turki. Slovenski domorodci bi temu rekli, da gremo s tem zakonom sedaj izpod dežja le pod kap! In pa, ker turški islam naj bi sedaj bil nekaj povsem drugega kot Iraški, Iranski, Sirijski ali islam katere podobne tamkajšnje in nam neljube dežele, ker prav nič ne ogroža naših evropskih krščansko civilizacijskih in kulturnih vrednot in ob vsem postaja še vedno bolj združljiv ter skladen z našim sodobno reformiranim svetim krščanstvom. V čem bistvenem se obe veliki svetovni verski doktrini sploh še razlikujeta? Le še v kakšnih manj pomembnih malenkostih.

Kdo je v tem novem svetem zakonu ženin in kdo nevesta in kdo med rjuhami zgoraj ter kdo spodaj, še tudi ni povsem jasno…

Celotno razmišljanje na to temo najdete na blogu Plagiator.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]